Chianti - čarovná oblasť Toskánska

 Chianti najčarovnejšia oblasť Toskánska. 

Je to miesto nádherných viníc, olivovníkov, dychberúcich scenérií a malých dediniek. Romantika tu na vás číha za každým rohom,  takže je to raj romantikov a aj najväčšiemu neromantikovi tu srdiečko poskočí :)

Centrom oblasti Chianti je mestečko Greve in Chianti, malé mestečko s veľkým namestím, na ktorom sa každú sobotu konajú trhy. Námestie obkolesujú budovy, v ktorých nájdete kaviarničky, obchodíky, ale aj úžasnú mäsiareň = odporúčam pre milovníkov mäsa si niečo nakúpiť:)














Ďalším väčším mestom tejto oblasti  je San Casciano Val di Pesa. Keďže sem tu mali z Castella di Bibione najbližšie, tak sme tu boli skoro každý deň. Malé mestečko s čarovnými výhľadmi a skvelou atmosférou.
Na kávičku odporúčame zájsť do Bar Centrale, kde majú aj výborné koláčiky. Musíte však prísť hneď ráno, inak vám všetko zjedia Taliani po ceste do práce. Na Pizzu vám odporúčam ísť do Pizzeria Sotto Casa, mali tam najlepšiu pizzu v meste :)
Podľa mňa sa tu v každom meste konajú nejaké trhy alebo antické bazáre a San Casciano val di Pesa nie je výnimkou. Miestne trhy sa tu konajú v pondelok a nájdete ich hlavnom námestí.







Imprumenta je asi najmenšie z mestečiek, ktoré tu spomínam. Jedno námestie a jeden stánok s čerstvými rybami. Do tohto stánku chodia nakupovať ľudia z celého okolia, vraj majú najlepšie a najčerstvejšie ryby. Počas leta sa na tomto námestí konajú rôzne miestne festivaly, predstavenia a niekedy aj koncerty. Zaujímavosťou je, že neďaleko sa nachádza Americký cintorín, ktorý je asi najstráženejšiea pamiatka v okolí, lebo počas dvoch týždňou som policajtov stretla len tam :)











Zaujímavé a očarujúce sú asi všetky mestá a dedinky v tejto oblasti. Všade vás čaká centrálne námestie s minimálne jednou kaviarničkou, kam všetci miestny chodia na kávu. Ak aj keď kaviarnička nie je, kávu vám pripravia v miestnom obchode ako je to napr. v dedinke Montefridolfi. Takže dobrú kávu si dáte určite všade :)Tieto tri mestá sú pravdepodobne najväčšie v tejto oblasti, preto som sa rozhodla vám ich priblížiť. Hoci každé jedno, ktoré v tejto oblasti navštívite, má svoje čaro.


Tak už len sa vydať na cesty a sami uvidíte a žažijete čaro Toskánska na vlastnej koži. 

NKS 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára