Mníchov za jeden deň

Na víkend do bavorského Mníchova???? Prečo nie! Z Bratislavy sa to dá zvládnuť autom bez problémov za 5 hodín. Bavorská metropola ponúka oveľa viac, ako som si myslela. Hoci môžem skonštatovať, že je to mesto piva a praclíkov :) 
Keďže víkend je krátky, na spoznávenie Mníchova sme mali v podstate len jeden deň. Samozrejme sme nestihli všetko, čo sme mali naplánované, ale prinášame vám aspoň Mníchov za jeden deň - čo všetko sa dá stihnúť, aby ste spoznali a vychutnali si atmosféru Mníchova. Začať by ste mali v centre starého mesta na Marienplatz, poprechádzať sa po uličkách mesta,  navštíviť Frauenkirche a kostol sv. Petra. Ísť na skvelý trh s tými najkvalitnejšími potravinami - Viktualienmarkt. Niektorí pomedzi to stihnú aj nákupy :) Darmo, v starom meste je obchod na obchode. A to všetko môžete zakončiť v krásnom mestskom parku Englischer Garten, kde si môžete oddýchnuť po náročnom dni a vychutnať si atmosféru bavorského Mníchova do sýta. S pivom v ruke v niektorej z mnohých Biergarten (ja odporučam biergarden pri reštaurácii Seehaus ). 

Mníchov za jeden deň - alebo čo by ste mali v Mníchove navštíviť 

1. Marienplatz 

Marienplatz môžeme považovať za srce aj dušu Mníchova.  Toto je asi najnavštevovanejšia turistická atrakcia, ktorú nevynechá žiaden návštevník Mníchova. Dominantou tohto krásneho gotického námestia sú dve radnice - Altes Rathaus a Neue Rathaus, na ktorej sa nachádza krásna zvonkohra, ktorá sa rozoznie trikrát za deň. Ak ste milovník výhľadov, nevynechajte kostol sv. Petra a po zdolaní približne 306 schodov sa vám naskytne výhľad na krásne historické centrum Mníchova. 


marienplatz

marienplatz

mníchov za jeden deň

mníchov za jeden deň

2. Frauenkirche

Nachádza sa neďaleko Marienplatz a môžeme povedať, že to najznámejšia dominanta mesta vďaka svojim dvom kužeľovitým (cibuľovým) vežiam. Momentálne je tento kostol v rekonštrukcii. 

frauenkirchefrauenkirche


3. Viktualienmarkt 

Asi najznámejší trh v Mníchove, kde si môžete kúpiť tie najkvalitnejšie a najčerstvejšie potraviny v celom meste. Stretávajú sa tu najväčší gurmáni, aby nakúpili tie najkvalitnejšie suroviny. 






4. Englischer Garten 

Je najväčším mestským parkom v Mníchove a dokonca patrí k najväčším na svete (je väčší ako londýnsky Hyde park alebo newyorský Central park). Najznámejšou atrakciou je Čínska veža s obrovskou záhradnou reštauráciou (Biergarten), kde dokonca hrá aj živá kapela. Nezabudnite ochutnať klasickú bavorskú kuchyňu, v týchto záhradách nájdete veľmi široký výber, ale určite si nazbudnite dať jedno litrové pivo a k tomu ich skvelý praclík. 



Kam sa ísť najesť??? 

Ak máte dosť bavorskej kuchyne, alebo ju neobľubujete, máme pre vás skvelý tip na taliansku kuchyňu. Keďže my sme milovníci Talianska, aj v Mníchove sme našli malé taliansko EATALY - je to taliansky koncept kde nájdete reštauráciu, trattoriu, kaviareň, potraviny, zmrzlinu a jednoducho všetko, čo má niečo spoločné s Talianskom. Tento koncept nájdete neďaleko Viktualienmarkt. 




NKS

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára