Chodník korunami stromov



Vychýrená atrakcia na Slovensku, ktorú chce vidieť asi každý :) Teda možno okrem tých, ktorí sa boja výšok, aj keď tie pohľady, ktoré Chodník korunami stromov ponúka, určite stoja za to pokúsiť sa strach prekonať. Viem, že tento chodník je tu už otvorený dlhšie, ale podarilo sa mi na neho dostať až teraz. 

Pripravte sa na to, že nebudete jediný na chodníku, každý deň tam prúdi veľmi veľa turistov, aby si vychutnali túto krásu, čo znamená preplnené parkoviská a trochu dlhšie čakanie, kým sa do Bachledovej doliny vôbec dostanete. Parkovisko priamo v Bachledovej doline pri vlekoch sa zaplní už hneď ráno, ale je pripravené záchytné parkovisko asi 5 km odtiaľ (na konci obce Ždiar), odkiaľ premáva autobusová doprava hneď ako sa naplní plný autobus (čo je tak max. 15 minút). Čiže naozaj ide to rýchlo. Cena parkovného za osobné auto je 3,- EUR a zároveň je to aj lístok na autobus. Takže si ho zoberte so sebou. 

Ak sa už ocitnete v Bachledovej doline a plánovali ste sa vyviesť lanovkou až ku chodníku, tak vás musím sklamať. Lanovka je v rekonštrukcii a bohužiaľ (alebo našťastie) si to každí musí vyšliapať sám. Buduje sa tam moderná lanovka, ktorá by mala byť hotová koncom júla (aspoň tak mi povedali, keď som sa tam pýtala personálu a aj na inde, kde sa kupujú lístky). Hore ku chodníku sa dostanete 45 minútovou prechádzkou, na ktorej sa odporúča športová obuv (ale videla som tam aj ľudí v šľapkách, sandáloch a dokonca aj podpätkoch). Nám to hore trvalo 40 minút a bolo to veľmi pomalé tempo :D

Lístok na chodník korunami stromov si kúpite priamo na mieste, hneď pri chodníku. Cena je 9,- EUR pre dospelého a pre dieťa je to 7,- EUR. Všetky podrobnosti ohľadom cenníka zvýhodnených vstupov a pod. nájdete na ich oficialnej stránke - TU

A teraz pár faktov, ktoré ste možno nevedeli

  • chodník bol otvorený 29.09.2017 
  • dĺžka chodníka aj s vežou je 1234m 
  • dĺžka samotného chodníka je 603 m
  • výška výhliadkovej veže je 32 m

A teraz sa s nami môžete vydať po chodníku a vychutnať si tú nádheru :)





Po ceste chodníkom sú pripracené rôzne atrakcie, ktoré zabavia malých aj veľkých a aj vás niečo naučia.



Krása našich Tatier je nespochybniteľná a som veľmi rada, že tu vznikajú takéto jedinečné projekty, ktoré sa tešia veľkej obľube všetkých turistov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára