Oplatí sa ešte čakať na last minute????

Kladiete si otázku, či ešte čakať s rezeváciou zájazdu alebo si chcete počkať na  najaký "dobrý" last minute? Odporúčame si rezervovať  letnú dovolenku teraz, aby ste neboli potom sklamaní.



Už to nefunguje tak, ako si na to všetci pamätáme spred niekoľkých rokov. Do last minute sa dostáva čoraz menej ponúk. Ako je to možné??? Cestovné kancelárie už nezabezpečujú také množstvo zájazdov ako v minulosti, keďže v posledných rokoch čoraz menej ľudí cestovalo, čo bolo ovplyvnené aj súčasnou situáciou v prímorských krajinách (štrajky, požiare, utečenci a hlavne teroristické útoky). Tým, že v súčasnosti cestovné kancelárie zaznamenali nárast cestujúcich Slovákov do zahraničia = last minute ponuka bude obmedzená. Priznajme si, keď už si za dovolenku zaplatíme, nechceme poslednú izbu z posledných s výhľadom bohviekam, ak vôbec nejaký bude. Hotel nebude taký, aký sme chceli a niekedy to dokonca ani nie je krajina, do ktorej sme pôvodne chceli ísť. Toto nie je asi to čo očakávate od last minute, alebo sa mýlim?

Komu sa oplatí cestovať na last minute ponuky??? 
Jednoznačne tým, ktorí nemajú príliš veľké nároky a v podstate je im jedno kam idú :) Nemajú veľké požiadavky na hotel, letovisko a pod. Nevravím, že to tak býva vždy, určite nájdete aj pár výnimiek :) Treba si však uvedomiť, čo od toho očakávame a aké máme nároky, aby potom na dovolenke neprišlo sklamanie. 

A ako najsť najvýhodnejší???
Jednoznačne sa ráno zbaľte, choďte do cestovky a vyberte si zájazd ultra last minute s odletom večer alebo najneskôr zajtra ráno. Keď sa takto rozhodnete cestovať, zbaľte si kufor dopredu. V cestovke vám môžu povedať, že aj o 3 hodiny odlietate a to už s balením nevyzerá tak pohodovo :) 
Úplne najvýhodnejšie to je vtedy, ak sa zbalíte a prídete na letisko a tam si vyberiete zájazd a o chvíľu odlietate. Priznám sa, neviem či sa to tak dá aj Bratislave, ale vo Viedni určite :)

Vy, ktorým to nie je všetko jedno, si to nenechávajte na poslednú chvíľu, nemuselo by sa vám to vyplatiť a potom sa niekedy pre vás stane hľadanie dovolenky nočnou morou a v najhoršom prípade nezoženiete nič a ostanete doma. 
Takže ak ste plánovali dovolenku tak, že si nájdete nejaký dobrý last minute, radšej popozerajte už teraz, aby ste si mali z čoho vyberať, niektoré termíny sú už aj vypredané.  Tak hor sa do hľadania tej správnej dovolenky pre vás :)
NKS 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára