Haus Hepi

Krásny penzión Haus Hepi sa nachádza v malebnej dedinke Obertraun na brehu Halštatského jazera (viac sa o nej dočítate tu). Vyskúšali sme viacero penziónov v tejto dedinke, ale toto je jednoznačne pre nás voľba číslo jedna a tak by som vám o ňom rada napísala viac (hoci pre nás už to nie je aktuálne keďže máme nášho Tadeáša, a bohužial domáce zvieratá tam nie sú povolené - čo je asi jediná chyba tohto penziónu). 





Je to rodinne vedený penzión s veľmi príjemnými domácimi. Lary, ktorý so svojou rodinou penzión vedie, vám vo všetkom rád pomôže. Penzión pozostáva z dvoch poschodí a len z piatich izieb, čo zaručuje príjemnú pohodovú atmosféru, pocit súkromia a kľudu. Okrem izieb v penzióne môžete nájsť salónik s dvoma pohovkami a dvoma kreslami plus je tam "minibar", v ktorom môžete nájsť sušienky a kávu/čaj zadarmo, tiež chladničku plnú piva a dobrého vína (už za poplatok, stačí si spraviť len čiarku k vašej izbe). Salónik je vhodný na oddych, môžete si tu čítať, hrať spoločenské hry alebo len tak sa rozprávať s priateľmi, ako by ste boli doma v obývačke. Na prízemí ešte nájdete raňajkovú miestnosť s veľkou terasou a užasným výhľadom na hory. Hoci sa tento penzión zaraďuje do kategórie B&B, na objednávku si môžete vychutnať v jedálni aj skvelú večeru, ktorú vám pripraví Lary ( je to bývalý šefkuchár). Dodnes spomíname na večeru, ktorá všetkým tak chutila, že nikto pri stole neprehovoril ano slovko. 







Izby sú zariadené jednoducho, ale nič vám tam nebude chýbať. Zariadené sú v romantickom vidieckom štýle presne tak, ako celý penzión. Možno preto tá čarovná atmosféra.  Každá izba má svoju moderne zariadenú kúpeľňu. Výhľad z izby určite stojí zato. V cene na noc sú už zahrnuté aj raňajky, ktoré sú podávané v spoločnej jedálni. Nie sú to klasické megalomanské rakúske raňajky. Každá dvojica dostala svoj tanier na ktorom boli šunky, sálamy a niekoľko druhov syra, ale na spoločnom pulte ste mohli nájsť pomarančový džús,  pečivo (slané aj sladké), džemy, jogurty, musli a všetky klasické veci, ktoré k raňajkám patria. Plus v sliepočke ste našli Laryho užasné vajíčka na "mäkko" alebo do skla - každý to volá inak. K tomu si môžete vybrať kávu alebo čaj. Takže sa nemusíte báť, že ostanete hladní. 






Verím, že sa vám tento čarovný penzión zapáči rovnako ako nám a vyberiete sa tam. Ospravedlňujem sa za fotky, lovila som ich z archívu, takže nie je všetko zdokumentované tak, ako by som si priala :) Viac o penzióne aj o jeho okolí sa môžte dočítať na ich oficiálnej stránke TU. Ako som už písala v predošlom príspevku, je to oblasť, do ktorej sa môžete vybrať v lete aj v zime a vždy sa tu dá niečo robiť - hlavne ak ste športový nadšenec. A aby som nezabudla - z Bratislavy je to asi tak ďaleko, ako keď sa vyberiete do našich Tatier (len po lepšej ceste:)).
NKS



2 komentáre:

  1. Hello,
    I would like to make a correction to this blog.
    We do not accept pets anymore. We have not done so for many years.
    Larry

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hi Larry,

    Thanks for your comment. I assume there was a mistake with translating the text as the original version says that pets are not allowed in Haus Hepi. I'm sorry for this misunderstanding and hope you enjoyed reading this review.

    OdpovedaťOdstrániť