Kam ešte na jeseň za teplom?

Letná dovolenková sezóna už skončila, ale vy ste dovolenku ešte nestihli? Hoci je u nás momentálne babie leto v plnom prúde a máme tu príjemných 20 stupňov, nebude to trvať večne. Predpovede sú priaznivé len do piatku, potom by mala prísť už možno tá pravá sychravá jeseň. Niektorí z nás sa ešte nechcú rozlúčiť s teplom a letom a preto možno hľadajú možnosti kam ešte za teplom vycestovať. Je tu viacero možností kam sa vydať na cesty. Zaručené tipy, ktoré nikdy nesklamú: Egypt, Turecko, Spojené Arabské Emiráty, Kanárske ostrovy.

Egypt

Áno, nič nápadité, ale momentálne je tam okolo 30 stupňov a more je ešte veľmi teplé. Ak ste nestihli letnú oddychovú dovolenku, tak teraz je ten skvelý čas a môžete si ísť oddýchnuť. Čo je ešte priaznivejšie je cena momentálnych last minutov všetkých CK. Je si z čoho vyberať. Ceny 5* hotelov so službami all inclusive sa pohybujú okolo 500,- EUR (dokonca aj s letiskovými poplatkami). Tak čo poviete na týždeň oddychu na pláži??? Neznie to zle :) A nemusíte sa báť ani čo sa týka bezpečnosti, je to tam všetko tak, ako má byť.

Obrázok: pinterest.com
Obrázok: pinterest.com

Turecko

Tak isto ako v Egypte vás čaká príjemných 30 stupňov, ale more je tam už o čosi chladnejšie. Rovnako to odporúčame prevažne na pobytovú dovolenku a oddych pri mori so službami all inclusive. Cena je o trochu vyššia ako pri spomínanom Egypte - cena porovnateľných hotelov sa pohybuje okolo 1000,- EUR (s letiskovými poplatkami).

Kam ešte na jeseň za teplom?

Kam ešte na jeseň za teplo??

Spojené arabské emiráty (SAE)

Možno pre mnohých stále nedosiahnuteľná exotika, ale zdanie niekedy klame. Veď do Dubaja lieta pravidelná linka z Bratislavy 3x do týždňa. Ak si to chcete zmenežovať sami, nič vám nebráni  - spiatočnú letenku kúpite aj za 200,- EUR, ak si ju objednáte s dostatočným predstihom. Už len si vybrať ten správny hotel a môžte ísť. Ak sa rozhodujete na poslednú chvíľu, určite sa oplatí vybrať si zájazd od cestovky. V tomto období sa pohybujú ceny od 600,- EUR na týždeň (ubytovanie+raňajky). Odporúčame si tu ale vybrať hotel so službami all inclusive, lebo sa vám zbytočne predraží dovolenka. Lacno tu nekúpite ani vodu :) Ak chcete ako sa hovorí "za málo peňazí veľa muziky", odporúčame vybrať si iný emirát  ako napr. Rash al Khaimah, kde sú tie drahšie hotely s all inclusive službami lacnejšie ako priamo v Dubaji. A ak si chcete pozrieť Dubaj, taxíkom je to len 40 minút. Ceny v tomto období sa pohybujú okolo 1000,- EUR (nájdete dokonca aj lacnejšie, záleží od vašich preferencií) Jednu recenziu na hotel v tejto oblasti môžeš nájsť aj na našom blogu - TU.




Máme pre vás aj tipy na krajiny, kde možno nie je až tak teplo, ale je tam stále príjemné počasie a myslíme si, že by ste tam mohli stráviť ešte príjemnú dovolenku. 

Kanárske ostrovy 

Sú asi klasika, ktorá nikdy nesklame. Priemerná ročná teplota sa tam pohybuje okolo 20 stupňov,  takže zima vám tam určite nebude. Momentálne je tam okolo 25 - 30 stupňov.  Ideálny čas na dovolenku :) Máte možnosť si vybrať z viacerých ostrovov -  najznámejšie a najnavštevovanješie sú Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura. Ceny cez cestovné kancelárie sa pohybujú od 700,- EUR na týždeň s all inclusive.

Obrázok: pinterest.com

Izrael

Ak si chcete zmenežovať dovolenku sami  a zažiť trochu exotiky, Izrael je skvelá voľba. Dokonca tam z Bratislavy lieta pravidelná linka - spiatočná letenka stojí od 150,- EUR. Nečakajte síce tropické teploty, ale stále je tam príjemných 25 stupňov aj v novembri. Je to trochu iný svet, veď uvidíte sami :)

Obrázok: pinterest.com


1 komentár:

  1. Egypt je ideálne miesto pre dovolenku v zime. My tam jazdíme každý rok vo februári. Aspoň si na chvíľu oddýchneme od zimy, ktorá je tu. Okrem toho je tiež super wellness pobyt. Človek tak nemusí ísť tak ďaleko a aj tak sa krásne ohreje. Tento rok sme navštívili napríklad hotel sarvar madarsko a už teraz si pomaly vyberáme, kam pôjdeme na jeseň.

    OdpovedaťOdstrániť