Il Castello di Bibbione

Počas nášho pobytu v Toskánsku sme bývali v čarovnej usadlosti Castello di Bibbione, ktorej história siaha až do 9. storočia. Najznámejším vlastníkom tejto usadlosti bol Niccolo Machiaveli, ktorý usadlosť využíval na poľovačky. Viac o histórii tejto usadlosti sa dočítate TU. Je vhodná pre všetkých, ktorí hľadajú pokoj a oddych v nádhernej scenérii vinohradov a olivovníkov. Dych vyrážajúce výhľady sú pre Toskánsko typické a pri tejto usadlosti to nie je inak.  Zároveň je Florencia vzdialené len 15 km - čiže je to vhodné aj pre milovníkov rušných miest.

Najlepšia poloha pre spoznávanie Toskánska  -
čarovná oblasť Chianti = Florencia čo by si kameňom dohodil.
Čo viac si môžete priať?

il castello di bibbione

V tejto usadlosti môžeme nájsť menšie, ale aj väčšie apartmány - dokopy tam nájdete 14 apartmánov a  usadlosť ubytuje okolo 50 hostí. Je to klasické ubytovanie bez stravy s plne vybavenou kuchyňou (takéto ubytovanie je pre túto oblasť typické) s možnosťou doobejednať si raňajky, ktoré stačí nahlásiť deň dopredu na recepcii. Cena na osobu je 10,- EUR. 
My sme mali veľké šťastie, objednali sme si jeden z tých menších apartmánov pre dvoch, ale dostali sme úžasný apartmán s vlastnou predzáhradkou a bazénom. No čo viac si môže človek želať??? (náš apartmán, ktorý sme si objednali, bol v rekonštrukcii). 


il castello di bibbione


V usadlosti nájdete panoramatický bazén s nekončiacim okrajom  - nám sa ho nepodarilo vyskúšať, lebo ešte ho len pripravovali na letnú sezónu (bazén je v prevádzke od mája do septembra), ale o to väčší dôvod máme na to, aby sme sa vrátili.

il castello di bibbione

il castello di bibbione


Skvelé služby personálu sú len záverečnou bodkou, ktorá dotvára úžasný dojem tejto usadlosti.  Môžme spomenúť odborníkov na ayruvédske masáže vo wellnes centre, cez vynikajúceho raňajkového kuchára až po milé slečny na recepcii. (pozn. zabudla som si tam knihu, a oni mi ju poslali poštou rovno domov na ich náklady - proste sú number 1).

vynikajúce služby = ochotný personál 

V prípade, že by ste mali zájem, organizujú aj ochutnávku vín, ktorá je spojená s prehliadkou zámku  a výkladom o histórii tejto usadlosti - musím povedať, že víno majú naozaj dobré. My sme si pár fliaš zobrali aj domov. Ochutnávka sa organizuje zvyčajne v stredu, ale v prípade vášho záujmu vám zorganizujú takúto ochutnávku hocikedy. A to všetko len za 18,- EUR na osobu a celá ochutnávka trvá tak 1-2 hodiny, záleží aj od vašich otázok :)


il castello di bibbione

il castello di bibbione

il castello di bibbione

il castello di bibbione

il castello di bibbione

il castello di bibbione

Túto usadlosť odporúčam všetkými desiatimi a verím, že sa tam ešte vrátime. Oblasť Chianti dostane podľa mňa každého a ubytovanie v historickom zámku dotvára ten výnimočný pocit, ktorý vás prinúti vrátiť sa tam znova. 
NKS 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára