Top 5 výhľadov na Londýn, alebo Londýn z vtáčej perspektívy

Najkrajšie sú podľa mňa výhľady z vysokých budov alebo vyvýšených miest,  kde máte celé mesto ako na dlani. My sme pre vás pripravili 5 top výhľadov na Londýn, ktoré vám určite vyrazia dych :)

1. The Emirates air line 

Je to lanovka spoločnosti Emirates, lanovkou sa preveziete cez rieku Temžu za necelých 5 minút v dopravnej špičke (mimo nej je to okolo 10 minút), a návštevníci si môžu vychutnať výhľad na Londýn naplno. Kapacita jednej kabínky je 10 ľudí, a čo je dôležité - nikdy nezastavuje. Je to podobné ako ďalšia atrakcia Londýna, ktorá poskytuje výhľad na Londýn - London Eye. Takže nastúpiť musíte počas jazdy, ale nebojte sa, nastupuje sa pohodlne :) Za túto jazdu zaplatíte 9 libier za obojsmernú cestu.

http://www.telegraph.co.uk

2. Sky garden 

Nachádza sa na ulici Fenchurch 20 a je to jedinečný verejný priestor, ktorý sa rozprestiera na troch poschodiach a poskytuje návštevníkom 360 stupňový pohľad na Londýn.Čo je na tom úplne najlepšie je fakt, že je to zadarmo a stačí si len dopredu booknuť lístok. Môžete odtiaľto sledovať nádherné východy a západy slnka nad Londýnom. Naozaj je však potrebné si zarezervovať lístok dopredu, lebo je len obmedzený počet lístkov zadarmo na jeden deň. Lístok je časovo obmedzený a platí len hodinu, ak nemáte rezerváciu v bare alebo reštaurácii. Návštevníkov neláka len nádherný výhľad, ale môžete tu nájsť aj dva bary a reštauráciu (správne ste asi pochopili, že rezervácia je viac ako nutná). Môžete si dať niečo malé na obed a drink k tomu, alebo si vychutnať neskoré raňajky - brunch v Darwin Brasserie, ale si zájsť na skvelú večeru do Fenchurch reštaurácie. Lístok a podrobnejšie informácie o rezervácii nájdeš TU

https://skygarden.london

3.  Shard 

Je to najvyššia budova v západnej Európe, čiže výhľad bude určite jedinečný. Shard je považovaný za dynamický symbol Londýna.  Počas letných mesiacov býva otvorené až do 22:00 a vo výnimočných prípadoch do 23:00, takže si môžete  užiť aj výhľad na nočnú scenériu Londýna. Cena základného lístka je okolo 24 libier. Výťahom sa vyveziete až na 69 poschodie, na ktorom sa nachádza 360 stupňová vyhliadka s interaktívnymi teleskopmi, ktoré vám prezradia viac o pamiatkach Londýna. Ak nemáte strach z výšok, môžete sa vyviezť až na 72. poschodie kde sa nachádza openair vyhliadka, ktorá ponúka najautentickejší výhľad. Potom sa môžete zviezť na poschodie 31. alebo 32, kde môžete nájsť množstvo barov a reštaurácií a vychutnať si drink alebo dobrú večeru s nádherným výhľadom.

https://www.the-shard.com

4. London Eye 

Londýnska klasika, ktorú si každý predstaví, keď sa povie výhľad na Londýn. Viac sme vám k nej písali aj v minulom článku. Je to 132 metrov vysoké ruské koleso, ktoré je najnavštevovanejšou atrakciou Londýna. Ponúka najkrajší výhľad na Big Ben.

5. O2 arena 

Trochu netradičnejšia vyhliadka, na ktorú si budete musieť vyšliapať sami a to myslím doslovne. Na streche O2 arény sa nachádza 52 m nad úrovňou chodník. Je to úžasný 90 minútový zážitok, kedy si prevetráte poriadne hlavu :) Žiadne schody, nevyvezú vás sem žiadne výťahy, budete sa musieť spoliehať sami na seba. Než vyleziete hore, stretnete sa so svojim sprievodcom, ktorý vám všetko povie a vysvetlí, poskytne vám oblečenie, obuv a bezpečnostný postroj. Ak sa rozhodnete vyskúšať to, je potrebné si výstup rezervovať dopredu - tu. Cena jedného výstupu je 30,-libier (od pondelka do piatku), cez víkend je to o niečo drahšie 36,- libier. Je možnosť aj tematický výstupov (výstup pred východom slnka, západ slnka) alebo individuálne výstupy. 

https://www.theo2.co.uk/do-more-at-the-o2/up-at-the-o2


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára