Lignano Sabbiadoro - hlava na hlave, alebo je to len mýtus??


Lignano Sabbiadoro je najbližšie prímorské stredisko od nás (zo Slovenska) a to znamená, že tam prúdi stále veľmi veľa turistov. Dokonca aj mimo hlavnej sezóny. Sezóna sa tu začína 15. mája a trvá do 15. septembra (vtedy sa platí aj parkovné, na všetkých miestach označených modrou čiarou, parkovanie na miestach označených bielou čiarou je stále zadarmo). Z Bratislavy je to len 600 km, čiže necelých 6 hodín a ste tam. Je to skvelý tip aj na predĺžený víkend. 

Celé toto stredisko sa rozprestiera hlavne na dvoch hlavných nekončiacich uliciach, ktoré sú súbežné. Jedna sa tiahne pri pobreží, kde nájdete hotely a pláže a druhá je o ulicu vyššie. Na tejto druhej ulici nájdete kaviarne, reštaurácie, obchody, zmrzlinárne a všelijaké atrakcie pre deti (kolotoče, zábavné automaty a pod.)

Najskôr sa s nami vydajte po ulici, ktorá nikdy nespí aj obchody sú tu otvorené do 23:00. Hoci všade píšem o turistoch, na fotkách ich veľa nenájdete  - boli fotené na úplnom začiatku sezóny, kedy tam ešte nie je taký nával. Všetko je blízko a keď sa vám nebude chcieť toľko chodiť, vydajte sa na cesty na bicykli. Nie je nič lepšie :) Niektorí si zvyknú doniesť svoj, ale tu skoro každý hotel má svoje bicykle pripravené pre hostí. (niektoré ich požičiavajú dokonca zadarmo). 





Môj tip: výborná reštaurácia/vináreň je Osteria Corso Udine 21, kde si môžete vychutnať skvelé apperitivo, ale aj výbornú večeru. Je to pravá talianska kuchyňa (nie turistická:)). Všetko čo som si tam objednala bolo výborné. Nájdete ju na hlavnej ulici a určite ju neprehliadnete - majú vždy plno.


Druhá ulica sa tiahne popri pobreží. Táto je vhodná aj pre všetkých športovcov, môžete tu behať, korčuľovať sa, bicyklovať :) Veď nikde sa tak dobre nebehá ako pri mori. Je to veľmi motivujúce (aspoň pre mňa). Ja sama som tu vyskúšala bicykel asi po x rokoch :D




Väčšina pláží je súkromná, ak nepatria k hotelu tak ich prevádzkuje nejaký súkromník a je potrebné zaplatiť si za lehátko. Väčšinou bývajú v balíku dve lehátka a jeden slnečník. Ak patrí pláž k hotelu, v ktorom ste ubytovaný, väčšinou sú už v cene. Nájdete tu aj pláže, kde si môžete zložiť len uterák alebo svoje lehátko, ale je ich veľmi málo a nachádzajú sa skôr na okrajoch tejto promenády. 




Môj hlavný dôvod, prečo navštevujem toto stredisko je skvelá Doggy Beach, o ktorej som vám viac napísala aj v článku o cestovaní so psom :) Veď čo by ste neurobili pre svojho štvornohého miláčika. Ak uvažujete o dovolenke so psom, toto je naozaj skvelá destinácia, je tu špeciálna pláž, ktorá je prispôsobená všetkým potrebám štvornohých miláčikov, väčšina hotelov je pet friendly a dokonca v nektorých hoteloch ich ubytujú úplne zadarmo alebo za symbolický poplatok 2,- Eur/deň. (to sa mi na Slovensku zatiaľ nikde nestalo). Mohla som s ním ísť do každej reštaurácie či kaviarne. Taliani milujú všetkých psíkov :) Takže túto pláž odporúčame spolu s Tadeášom všetkým :)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára