7 miest v Bratislavskom kraji, ktoré by ste mali navštíviť.

Prvým miestom v Bratislave, ktoré by ste nemali vynechať je  určite  Staré mesto Bratislavy, milujem túlanie sa v jej úzkych uličkách. Myslím, že tieto úzke uličky očaria každého. Ak už budete mať toho dosť môžete si sadnúť na niektorú z mnohých terás vychutnať si dobrú kávičku a nerušene sledovať ruch  nášho veľkomesta. Ak sa chceš dozvedieť o Bratislave čo najviac môžeš si zaplatiť aj sprievodcu a budeš prekvapený, že Staré mesto nie sú len dve ulice. Zaujímavosťou, ktorú na tejto trase  môžete nájsť je napr. je najužší dom v Európe, všimli ste si ho??? Aj ja som si ho všimla až keď ma nato upozornili. Nájdete ho na Michalskej ulici č. 15 hneď pred Michalskou bránou a je široký len 1,3m.




Druhým miestom je moderného umenia DANUBIANA. Táto galéria je zaujímavá hlavne svojou polohou nachádza sa totižto na poloostrove na rozhraní troch štátov Slovenska - Maďarska -Rakúska. Pri galérii sa nachádza aj nádherný park s rôznymi sochami. V letných mesiacoch sa sem dostanete aj loďou. Je to skvelí tip ako stráviť príjemný deň spojený s umením a plavbou po rieke. 






Ak sa už budete nachádzať v Bratislave určite nevynechajte zrúcaninu hradu Devín (tretie miesto) keďže som sa tam vybrala cez týždeň mala som šťastie, že tam nebolo veľa ľudí. Ak sa tam vyberiete autom, môžete zaparkovať hneď pod hradom - parkovanie je zadarmo. Viete sa sem priplaviť aj loďou, ktorá sem premáva z hlavného prístavu. V hlavnej sezóne sem loď premáva každý deň v týždni okrem pondelka. Loď odchádza z hlavného prístavu vždy o 10:00 alebo 14:30.  Je to skvelý tip na jednodenný výlet z Bratislavy. 




Ak už budete mať dosť mesta a betónovej džungle a chcete načerpať novú energiu a zrelaxovať v prírode môžete navštíviť okolie Bratislavy. Štvrtým miestom je Sandberg. Toto zaujímavé miesto je súčasťou Národnej rezervácie Devínska Kobyla.  Viete o tom, že sa tu kedysi ťažil piesok? Možno viacerí z vás si pomyslia s kade sa tu vzal piesok. Odpoveďou je, že sa tu kedysi nachádzalo praveké more. Vedeli ste to?? Ako dôkaz nám musí postačiť, že sa tu našli aj žraločie zuby. Ak sa vydáte do širšieho okolia Bratislavy môžete navštíviť ruiny hradu Pajštún, ktoré je piatym miestom. Túto zrúcaninu nájdete nad obcou Borinka.  Cez víkend rátajte s množstvom ľudí a môže sa stať, že v obci Borinka pri kostole kde začína turistická trasa ani nezaparkujete. Prechádzka mi trvala tak 45 minút , tie výhľady z hora naozaj stoja zato a dokonca  ak sa budete dobre pozerať môžete zahliadnuť aj rakúske alpy.





Šiestym miestom je mesto Pezinok. Keďže je to región so silnou  vinárskou tradíciou mali by ste navštíviť Malokarpatské múzeum, kde sa dozviete všetko o víne ako sa vyrába, ako funguje vinohradníctvo. Nájdete tam rôznu zbierku lisov, vinársky nástrojov, rôzne sudy v ktorých dozrievalo víno. Od júla do septembra tu prebieha podujatie Wine&Art, v ktorom sa podarilo spojenie kultúrneho zážitku s degustáciou vín. V mesiaci september sa tu koná Vinobranie (21-23.09.), ktoré je najväčším podujatím v meste. Siedme miesto je hrad Červený Kameň, ktorý sa nachádza nad obcami Častá a Píla, z obidvoch obcí sa na hrad dostanete po asfaltovej ceste. No bohužiaľ mi počasie nevyšlo, ale zato tam neboli skoro žiadny návštevníci. Hrad je otvorený celoročne, ale najväčšej návštevnosti sa teší práve počas letných mesiacov. V letných mesiacoch sa tu konajú špeciálne akcie a podujatia ako je napr. noc strašidiel, bazár starožitností.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára