10 miest, ktoré by ste mali v Londýne určite navštíviť

Londýn je plný zaujímavých miest a nájdete tam množstvo pamiatok, ktoré určite stoja za návštevu. My vám prinášame top 10 miest/pamiatok, ktoré by ste určite počas svojej návštevy Londýna  nemali vynechať.

1. Westminster - ak si spravíte okruh po Westminsterskom námestí, nájdete mnoho pamiatok na jednom mieste - Westminster Abbey, Westminsterskú katedrálu, Wesminsterský palác a v neposlednej rade britský parlament a najznámeší Big Ben.


2. Buckinghamský palác - najznámejší palác asi pre každého, poznámeho aj z mnohých filmov. Významnou atrakciou Londýna je práve výmena stráží pred týmto palácom. Výmena stráží počas zimy prebieha každý druhý deň a v lete ju môžete vidieť každý deň. Začína o 11:30 a trvá približne 45 minút.




3. London EYE - najznámejšie oko na svete. Ak nechcete stáť v rade hodinu, kúpte si lístok vopred a ceny lístkov nájdete TU. Môžete si kúpiť lístok len na obyčajnú jazdu, ktorá trvá približne 30 minút, alebo si kúpiť lístok na deň aj na večer, alebo dokonca si tu vychutnať aj večeru, možností je mnoho. 



4. Tower Bridge - čudovali by ste sa, koľko ľudí si mýli Tower Bridge s London Bridge. London Bridge sa nachádza hneď vedľa a nájdete ho, ak sa vydáte proti prúdu rieky. Tower Bridge pozostáva z dvoch hlavných vyhliadkových veží, ktoré spája jedna chodba so skleneným dnom. Ak sa prejdete po tejto chodbe, môžete si povedať, že máte Londýn pod svojimi nohami a ešte ho aj uvidíte :)



5. Trafalgarské námestie - pravé centrum Londýna. Uprostred námestia nájdete Nelsonov stĺp, ktorý je vysoký 52 metrov. Je to miesto kde sa aj samotní Londýnčania radi stretávajú a zhromažďujú - konajú sa tu rôzne oslavy, ale aj protesty :)



6. Piccadilly circus - je to významný dopravný uzol Londýna. Najznámejšie a zo skoro všetkých fotiek známe sú veľké neónové reklamy na tomto námestí, ktorých história siaha až na začiatok 20. storočia. V súčasnosti tam nájdete už len 5 reklám, aj to len v severnej časti námestia.  

7. Oxford street - toto ulica poteší všetkých shopaholikov :) Je to jedna z najznámejších obchodných ulíc na svete. Pripravte sa však na obrovskú koncentráciu ľudí, a niekedy budete musieť medzi nimi doslova kľučkovať. Nájdete tu obchody asi všetkých značiek, na ktoré si spomeniete. Medzi najluxusnejšie obchodné domy patri Selfridges, ktorý tu stojí už viac ako sto rokov :) Oxford street je asi najkrajšia v predvianočnom období, kedy je ulica vyzdobená množstvo svetiel a vianočných dekorácií.Na úkor toho sa pripravte na dvojnásobok ľudí a dlhé rady v obchodoch, ako na pokladne, tak aj na skúšobné kabínky.


8. Notting Hill - je vychytenou štvrťou západného Londýna. Notting Hill má jedinečnú atmosféru, zažije tu pravý Londýn a jeho rozmanitosť. Srdcom tejto štvrte je ulica Portobello road, na ktorej nájdete množstvo farebných domov, obchodov, kaviarní a v sobotu sa tu koná najznámejší trh v Londýne. Je určený hlavne pre milovníkov vintage štýlu, lebo tu nájdete naozaj všetko :)



9. Greenwich - je vstupnou bránou do východného Londýna a okrem iného tu nájdete "nultý poludník", podľa ktorého sa nastavujú hodiny po celom svete. Asi najznámejšie fotky z Londýna sú tie, kde stoja turisti obkročmo jednou nohou na západnej pologuli a druhou na východnej :)



10. Covent Garden - táto štvrť je najznámejšia množstvom reštaurácií, kaviarní, obchodov a divadiel a preto môžeme túto štvrť Londýna nazvať aj ako centrum zábavy. Je dokonca jediným  miestom v Londýne, kde sa môžu pouliční umelci prejaviť naplno a beztrestne. Toto miesto je stvorené na vychutnávanie si pôžitkov, ktoré mesto ponúka a načerpania novej energie a nových nápadov. 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára