Pobrežie Toskánska

Ak sa chcete vybrať do Toskánska na letnú dovolenku a bez mora si to neviete predstaviť, tak môžete vyskúšať Toskánske pobrežie. Neočakávajte však nádherné scenérie, aké môžete nájsť vo vnútrozemí. Toto sú turistické mestá, ktoré sa podobajú skôr na turistické mestá na severe Talianska. Je to porovnateľné s Bibione, Lignanom alebo Lido di Jesolom. Dlhé promenády popri nikdy nekončiacich plážach s pozvoľným vstupom do mora, slnečník na slnečníku a v hlavnej sezóne asi miliarda ľudí :D
Hoci my sme navštívili Toskánske pobrežie mimo sezónu, už sa však rozkladali lehátka a pripravovali pláže, takže každý z nás si vie predstaviť, ako to tam bude vyzerať :D Nám sa podarilo navštíviť niekoľko miest na pobreží, tak sme pre vás spísali, čo všetko tam môžete nájsť, kde sa najesť a podobne. 

Marina di Cecina 

Z nášho pohľadu to bolo klasické Lignano, ktoré sme navštívili minulý rok na jeseň. Sezóna sa ešte nezačala a všetko bolo len v prípravách, takže sme si pláže neužili naplno, ale je príjemné vysedávať pri mori aj keď ešte nie je sezóna. Pre nás je to už na plavky a Taliani ešte stále v prešívaných bundách. Na promenáde nájdete množstvo obchodov, barov a reštaurácií - stačí si len vybrať. 


Marina di Cecina

Marina di Cecina

Náš tip: Ristorante da Mirko 

Je síce o niečo drahšia ako väčšina z reštaurácií na promenáde, ale jedlo bolo naozaj vynikajúce. Odporúčam ju najmä pre milovníkov morských špecialít, všetko, čo sme si tam objednali nám chutilo na jednotku s hviezdičkou.  Ako to v Taliansku chodí, otvárajú až o 19:30, takže ak budete veľmi hladní, môžete sa zastaviť na aperitivo hneď vedľa v bare - skvelé chlebíčky a drink vám zaženú prvotný hlad a vydržíte do otvorenia reštaurácie. Odporúčame si ju ale rezervovať dopredu, lebo tam majú počas letnej sezóny každý deň plno. 

Ristorante da Mirko

Ristorante da Mirko
aperitivo

Ak vás omrzí opaľovanie a kúpanie v mori a budete chcieť zažiť to pravé Toskánsko, len 12 km od Marina di Cecina sa nachádza nádherná dedinka Casale Maritimo, ktorá má len niečo cez tisíc oficiálnych obyvateľov a patrí k jedným z najmenších miest v Taliansku - má len 14 km štvorcových. Tu hneď pocítite a zažijete pravé Toskánsko :) My sme boli ubytovaní práve v tejto dedinke a na pláž sme dochádzali, ale upozorňujem vás, že je to veľmi malá dedinka, kde nájdete obchod a tri reštaurácie (v hlavnej sezóne o niečo viacej). Na dennodenné dochádzanie k moru to nie je, predsa je pohodlnejšie bývať pri mori a do Casale Maritimo si môžete spraviť krásny výlet, ktorý určite neoľutujete. 



Casale MarittimoCasale Marittimo


Casale Marittimo



Casale MarittimoCasale Marittimo

Baratti a Populonia

Ďalšia prímorská oblasť Toskánskeho pobrežia, kde môžete nájsť piesočnaté pláže, je oblasť Baratti. Je to menej známe miesto pre turistov, takže ani pláže nie sú tak preplnené. Pozdĺž celej pláže sa tiehne borovicový les - dokonca ak ste milovníkom karavanovej dovolenky je tu aj kemp, kde môžete svoj karavan zaparkovať. Na pláži nájdete niekoľko barov, kde si môžete dať dobrú kávu, drink a vypožičať aj lehátka zo slnečníkmi.

Ak sa vyberiete do tejto oblasti, určite si nájdite čas na návštevu stredovekého mestečka Polunia, ktoré nájdete len 4 km od pláží Baratti. Leží priamo hore na plážami v kopci. Etruské stredoveké hradby, úzke uličky, kamenné dlaždice, malé obchodíky so suvenírmi a miestnymi výrobkami dotvárajú tú správnu atmosféru. V tejto dedinke pocítite neopísateľné kúzlo a tie výhľady, ktoré sa vám naskytnú z hradieb, stoja zato. 

Populonia


Populonia

Populonia

Populonia


Populonia

Ktoré miesto zaujalo vás??? Navštívili ste aj vy nejaké miesto na Toskánskom pobreží??? Napíšte nám do komentárov ako sa vám tam páčilo budeme sa tešiť na vaše tipy :))
NKS




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára