Florencia - hlavné mesto Toskánska

Florencia. Mesto, kde by vám bol aj jeden týždeň málo na to, aby ste spoznali všetky jeho zákutia dýchajúce umením, kultúrou a najlepšou zmrzlinou :) V tomto článku nenájdete návod, ako vidieť všetko za jeden deň - jednak sa to nedá, a hlavne našim cieľom je aj oddychovať a vychutnávať si florentskú atmosféru.

No na jedno sa určite pripravte - na davy turistov a nikdy nekončiace rady na lístky

Odporúčame si na návštevu vybrať mesiace, keď je teplota priaznivejšia  - apríl, máj, september, október. A toto je vlatne odporúčanie pre každé veľké mesto, ktoré sa rozhodnete navštíviť :)

Tak podme na našu prechádzku Florenciou. Najskôr sa asi každý vyberie na Piazza del Duomo. Je to miesto, kde sa nachádza úchvatné babtistérium, vysoká honosná zvonica  a dychvyrážajúca katedrála - Duomo. Tento majestátny súbor stavieb tvorí prvú zastávku všetkých turistov prichádzajúcich do Florencie. Pripravte sa na neskutočne dlhé rady na lístky - kedže som sa ani ja nedostala dnu, tak som si dala radšej dobrú kávičku, zmrzmlinu a kochala sa pohľadom na tieto majestátne stavby a rušné námestie.

Náš tip: ak sa rozhodnete vystáť si rady, tak sa vám oplatí kúpiť si lístok Biglietto Unico, ktorý vám umožní navštíviť kupolu, Santa Reparata, battistero, Campanile a Museo dell'Opera a to všetko len za 10,- EUR. Katedrála je zdarma :)





Náš tip na zmrzlinu:

Florencia je veľmoc medzi zmrzlinami a každoročne sa tu koná aj festival zmrzlín (ice-cream festival). Preto navštíviť Florenciu a nedať si zmrzlinu by bol veľký hriech. Zatiaľ to bola najlepšia zmrzlina, akú som kedy jedla, nebola síce najlacnejšia, ale stála zato :) Túto zmrzlinu nájdete na námesti Piazza del Duomo - Don Nino. Lacnejšiu alternatívu nájdete na druhej strane námestia - Edoardo. Môžete vyskúšať obe a napíšte nám, ktorá vám viac chutila :)




Pri svojich prechádzkach po Florencii určite nevynechajte najznámejší most vo Florencii Ponte Vechio. To, že vydržal takmer sedem storočí, je obrovský zázrak. Most vedie cez rieku Arno. 





Po ceste naspäť sa môžete zastaviť na námestí Piazza della Signoria. Je to miesto, kam sa budete stále vracať - bolo navrhnuté tak, aby sa tu stretávali ľudia. Na námestí neprehiadnete Palazzo Vecchio (kedysi bol sídlom florenstkej vlády), nájdete tu niekoľko významných sôch. Neďaleko sa nachádza aj vchod do najznámejšieho florenského múzea Ufffizi.






A nezabúdajme na krásne výhľady - určite sa vyberte do južnej časti Florencie - Oltarno. Navštívte najkrajší toskánsky kostol San Miniato al Monte, ktorý sa nachádza na kopci nad mestom.  Naskytnú sa vám nádherné výhľady na celé mesto a budete mať Florenciu na dlani. 




NKS

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára