Čo robiť v Tatrách, keď vonku prší???

Poznáte to. Máte naplánovaný skvelý víkend v horách, tešíte sa, že sa poprechádzate v našej nádhernej prírode, oddýchnete si a načerpáte novú energiu. Blíži sa čas vášho príchodu, pozeráte počasie a zistíte, že slnko svietiť nebude a budete radi ak nebude pršať v jednom kuse. Čo teda robiť v takomto prípade???



4 tipy od nás, čo môžete robiť v našich nádherných Tatrách, aj keď slnko nesvieti


  • návšteva aquaparku v Poprade je voľba číslo jeden = aquapark je skvelá voľba, či je vonku krásne počasie, alebo prší.  Nájdete tam dokopy 13 bazénov, z toho sú tri vonkajšie. Určite sa tam zabavia všetky vekové kategórie. Aquapark je otvorený každý deň od 08:00 - 20:00 okrem pondelku kedy otvárajú až o 11:00. Okrem toho tam nájdete aj najväčšie wellness centrum na Slovensku. Vstupné je trochu drahšie, ale máte program na celý deň :) Cena pre dospelého je 22,- EUR na deň/zvýhodnený vstup po 17:00 za 19,- EUR, ale ponúkajú aj výhodné balíky pre rodiny s deťmi a pod. 
  • keď vonku prší, môžete sa schovať aj v podzemí v Belianskej jaskyni. Patrí k najviac navštevovaným horským jaskyniam u nás. Túto úžasnú jaskyňu môžete navštíviť každý deň v týždni okrem pondelka. Cena je 8,- Eur pre dospelého a deti to majú za polovicu. Ak si však budete chcieť krásu jaskyne fotografovať priplatíte si 10,- EUR. Celá trasa trvá okolo hodiny a pol. A poriadne sa oblečte, teplota sa tam pohybuje okolo piatich stupňov.
  • v prípade ak neprší ako z krhly, môžete sa vydať aj na menšiu túru - napr. sa môžete vyviezť lanovkou na Hrebienok a tam sa poprechádzať podľa toho, ako vám to počasie dovolí. Myslím, že k studeným vodopádom sa to dá zvládnuť aj keď mrholí - a potom sa môžete zohriať na Bilíkovej chate na čajíku. Ďalej sa môžete vydať na prechádzku okolo Štrbského plesa, alebo využiť ďalšiu lanovku vo Vysokých Tatrách a vyviezť sa na Skalnaté pleso a odtiaľ až na Lomnický štít :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára