Pisa a Lucca je tá najlepšia kombinácia

Asi ani nepoznám takého človeka, ktorý by nepočul o šikmej veže v Pise. Je jedno z najnavštevovanjších miest v Taliansku. Ak mám pravdu povedať, mňa to celkom sklamalo, hoci neviem, čo som o toho očakávala. Prišli sme na námestie, kde bola miliarda ľudí a jedna malá šikmá veža. Myslela som si, že je FAKT väčšia. Všade len pózujúci turisti ako držia vežu, opierajú sa o ňu a podobne a hlavne tam nič iné okrem tej veže  nie je. Je to tak výlet na pol dňa aj s kávou a obedom. 

Vstup do veže sa kupuje na čas, čo je výhoda oproti ostatným pamiatkam, ale zato cena je podľa mňa privysoká = 18,- EUR za to, že si to vyšlapete sami.

POZOR - tie schody sa extrémne šmýkajú (veľa ľudí si dokonca vyzulo aj svoje topánky a išli naboso - žabky a šlapky sú tiež zlá obuv :)






Po sklamaní v Pise to vylepšila návšteva stredovekými hradbami opevneného mesta Lucca, ktoré sa nachádza len 20km od mesta Pisa. Nádherné mesto s hradbami zo 16. storočia, kde nájdete malé námestia s úžasnou atmosférou, príjemnými kaviarňami a dokoca je tu aj nákupná ulica, čo sa môže hodiť pre všetky shopaholičky :) V meste budete mať pocit, akoby sa tu zastavil čas a vy sa ocitnete v stredovekom mestečku. Paradoxom je, že každý uprednostňuje Pisu pred návštevou tohto mesta. Pretože Lucca ponúka oveľa viac ako len jednu šikmú vežu.  

Čo by ste mali v meste navštíviť = TOP 3
  1. Duomo si San Martino (hlavný chrám a katedrála mesta)
  2. Piazza dell'Anfiteatro (hlavné námestie)
  3. Palazzo Pfanner (meštiansky palác z roku 1667)











Pisa je mesto, kam všetci putujú len za šikmou vežou, ktorú raz a uvidia a už sa tam nemusia vrátiť. Mesto Lucca si vás získa na prvý pohľad a budete sa tam chcieť vracať zas a zas :) 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára