Rixos Bab al Bahr

Tak a teraz vám prinášam nový post z trochu iného súdka. Keďže som sa ešte v júni vybrala oddychovú dovolenku bez ďalšieho cestovania a chcela som sa len vyvaľovať na pláži a piť miešané drinky, teraz Vám ponúkam moje hodnotenie hotela Rixos Bal al Bahr.


Nachádza sa v jednom zo 6 emirátov, ktoré spolu tvoria Spojené arabské emiráty. Výber hotela nebol vôbec náročný, keďže sme hneď vedeli čo hľadáme - uzavretý komplex nie priamo v Dubai, ktorý poskytuje veľa služieb, aby sme sa tam za tých sedem dní nenudili. Cesta z letiska taxíkom do hotela bola zaujímavá, už len kvôli tomu čo sa deje v dnešných časoch. Sami na púšti rozmýšľate nad všeličím, ale môžem vám povedať, že sa nie je čoho obávať, taxikári sú veľmi milí a všetko prebehlo tak ako malo. Po dlhom lete a ceste do hotela sme sa nevedeli dočkať, kedy tam už konečne budeme. Hneď po príchode sme boli očarení, krásna vstupná hala s majestátnym koňom uprostred, vysokými stropmi a nádhernými lustrami očarí podľa mňa každého. 



Do hotela sme prišli niečo po 9. hodine ráno, hneď nás prijali a poslali na raňajky a oni si zatiaľ vypísali potrebné papiere. Po úžasných raňajkách sme sa vrátili na recepciu, kde nás už čakal náš Lobbyboy aj s našimi kuframi a odprevadil nás do izby. Cestou nám stihol vysvetliť, čo kde nájdeme a povedal nám tie základné informácie o hoteli. 
Izba bola priestranná, krásne zariadená s veľkou terasou. Kúpeľňa bola väčšia ako je väčšina garsóniek v Bratislave :)




Hotelový komplex pozostával z jednej hlavnej budovy a dvoch vedľajších, ale keďže sme v Emirátoch, ďalšie sa budovali. V komplexe sa nachádzajú dva bazény pre dospelých a jeden detský bazén. Z toho jeden bazén je určený len pre dospelých, vstup len od 18 rokov. Tí, čo nemajú svoje deti a chcú oddychovať, to isto uvítajú.  Pláž bola dostatočne dlhá, takže aj pri takom počte ubytovaných ste nemali pocit, že je tam hlava na hlave. A nezabúdajte, že more má veľmi príjemnú teplotu :)






Hotel vám ponúka denný aj nočný program a 24 hodinovú konzumáciu jedál :) Celý rezort je all inclusive a len málo vecí sa platí osobitne (ako napríklad špeciálne lehátka a privátna pláž, večera na pláži, niektoré z reštaurácií a la carte a niektoré drinky). Nájdete tu jednu hlavnú reštauráciu Seven Heigts, kde môžete nájsť všetky jedlá z medzinárodnej kuchyne a šesť a la carte reštaurácií - Fish Bone (rybacie špeciality), Meat point (steaky), L'olivo Restaurant (Talianska kuchyňa), Aja restaurant (ázijská kuchyňa), Lalezar Restaurant (turecká kuchyňa), Toast' and Burger. Za rybacie a mäsové špeciality si priplatíte, ale ostatné reštaurácie sú v rámci all inclusive. Vyskúšali sme všetky a najviac nám chutilo v Lalezar Restaurant.

Odporúčam tento hotel, pokiaľ sa chystáte na oddychovú dovolenku. Predovšetkým tu máte záruku dobrého počasia takmer počas celého roka. V hoteli sa konajú rôzne akcie aj večerné programy napr. koncerty, predstavenie tureckých tanečníkov, penová párty a podobne, takže nudiť by ste sa tam nemali:) Ale keby náhodou áno - centrum Dubaia je len 50 minút cesty;  z recepcie si objednáte taxík alebo využijete výlet, ktorý ponúka hotel. Na záver môžem len povedať, že my sme boli veľmi spokojní a určite sa tam niekedy vrátime:)

NKS

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára