Východné pobrežie jazera Lago di Garda

Na východnom pobreží sa nám podarilo navštíviť asi najviac miest, prešli sme to od Peschiera del Garda cez malebné mestečko Lazise až po Gardu.  

Prvá zastávka bola v mestečku Pechiera del Garda, ktoré sa síce nachádza na južnom cípe Gardského jazera, ale nám slúžilo ako východiskový bod pri návšteve východného pobrežia. Celé mesto je obklopené kanálmi a považuje sa za najcharakteristikejšie mesto dodnes môžete navštíviť hradby pochádzajúce zo 16. st., ktoré toto mesto obklopujú.






Ďalšia naša zastávka bolo malebné mestečko Lazise. Do centra sa autom nedostanete, zaparkovať musíte pred hradbami. Preto sa na spoznávanie tohto mesta musíte vydať pešo:). Toto mestečko si svoj stredoveký charakter zachovalo dodnes. Lazise má nádherné historické centrum mesta s úzkymi uličkami a malebnými námestiami. Nájdete tu plno kaviarničiek, cukrární, zmrzlinární, tratorii, a obchodíkov zo suvenírmi. V samotnom centre sa nachádza aj prístav, ktorý môžeme považovať za pulzujúce srdce toho malebného mestečka, okolo neho môžme nájsť pulzujúci život na preplnených terasách, kde si sa ľudia stretávajú a zhovárajú. Podľa mňa je to jedno z najkrajších miest na tomto jazere, ktoré sa nám podarilo navštíviť.







Posledná zastávka bolo mestečko Garda, po tomto meste je pomenované samotné jazero. Je to velmi malé mestečko s maličkým námestím a prístavom.







Na záver môžem len zhodnotiť, že nech sa vyberiete do ktoréhokoľvek mesta na pobreží Gardského jazera všade vás bude sprevádzať modrá farba jazera a okolité nádherné scenérie Álp. Všade Vás budú čakať malebné námestia, úzke uličky a väčší alebo menší prístav. Doprava na jazere je fakt skvelá netreba ani auto a dostanete sa všade. Hoci som milovník mora a pieskových pláži toto jazero ma chytilo za srdce a verím, že som tam nebola posledný krát :)
NKS


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára