Čo nám prinesie leto 2017???

Ak si chcete naplánovať dovolenku sami - čo znamená vybrať si destináciu/ destinácie,objednať si letenky či hotel, a nechcete, aby sa vaša dovolenka zbytočne predražila, je najvyšší čas začať plánovať leto 2017. Nechávať si to na poslednú chvíľu sa v tomto prípade nevypláca. Jedine ak čakáte na nejaký super lastminute cez cestovnú kanceláriu, ale ani v tomto prípade to nie je to, na čo sme boli zvyknutí kedysi. Pri objednávaní leteniek a hotelov na poslednú chvíľu super akcie neplatia, práve naopak. bývajú predražené a ani výber ubytovania nie je taký bohatý. Takže ak si chcete zorganizovať leto 2017 vo vlastnej réžii, je teraz ten správny čas.

Leto 2017- Sicília


Leto 2017 bude poznačené aj situáciou v ktorej sa Európa a aj celý svet nachádza, rovnako ako tomu  bolo minulé leto. Hrozba terorizmu, utečenci a všetko čo s tým súvisí naháňa strach mnohým cestovateľom. Určite to netreba brať na ľahkú váhu, ale predsa nebudeme kvôli tomu sedieť doma a báť sa. Toto je to, o čo im ide, aby nám nahnali strach a tak ich v tom nepodporujme a cestujme bez obáv.

Kam budeme cestovať toto leto??? My predpokladáme viacero destinácií, ktoré sa budú tešiť obľube na leto 2017. Vybrali sme z nich podľa nás tie najnavštevovanejšie a zostavili TOP 4. 

1. Chorvátsko 

Nič iné ste ani nemohli čakať. Pre Slovákov je to vždy číslo jedna a asi aj dlho bude. Viac o tejto destinácii sa dočítate aj v našom nedávnom príspevku Nepodceňujte Chorvátsko. A presne tak, ako sme vám radili v našom príspevku, pri rezervovaní si tejto destinácie nenechávajte nič na poslednú chvíľu. Už dávno neplatí idem na blind a niečo si tam nájdem.

Náš tip: Troška netradičnejšia verzia - Chorvátsko môžete zameniť za Slovinsko. Nie je tam toľko turistov a aj Slovinci majú kus mora, kde môžete vylihovať a aj nádherné prímorské mestá, ktoré sa určite oplatí vidieť.


leto 2017- chorvátsko
Pridať popis

Leto 2017 - Chorvátsko


2. Taliansko - MOJA SRDCOVKA :) 

Na našom blogu nájdete viacero tipov, kam sa vybrať na dovolenku v  Taliansku - stačí, keď si vyberiete kategóriu Trip to Italy. Hoci to nebudú klasické dovolenkové destinácie. A čoskoro sa môžete tešiť na ďalšie tipy, pretože o chvíľu vyrážame na ďalší trip po Taliansku - Toskánsku.  Ak si chcete vybrať lacnejšiu variantu, tak toto leto bude v porovnaní s predošlými rokmi lacnejší juh Talianska (Sicília, Kalábria). Toto je zapríčinené práve situáciou okolo migrantov, ktorí sa vyloďujú presne v týchto oblastiach a nájdete tu postavených veľa táborov, kde sú imigranti ubytovaní. Nemusíte sa báť nie je to nič katastrofálne a situácia nemusí byť celkom taká, ako ju médiá prezentujú. Ak vás to predsalen odradí, ostáva vám klasika sever Talianska - Bibione, Lignano.

Náš tip: Ak nechcete vylihovať na dovolenke pri mori, skvelou destináciou je Toskánsko a jeho agroturizmus - ticho, príroda a pravá talianska atmosféra. Rovnako má svoje čaro aj oblasť na severe a jazerá, napr. Lago di Garda.



Leto 2017 - Sicília

Leto 2017 - Tropea

3. Španielsko  

Jednoznačne najdrahšia destinácia z našej TOP 4, práve preto, že tu je celkom pokojná situácia a aj imigranti sa jej vyhýbajú. Čo nás celkom prekvapilo je, že momentálne sú tam mimoriadne vysoké teploty.  Dokonca teraz je tam teplejšie ako v Turecku. Momentálne je v niektorých častiach Španielska aj 28 stupňov, v ostatných častiach je to okolo 22-26 stupňov. Prečo to nevyužiť a nevybrať sa na dovolenku už koncom mája??? Ak ste však milovník vysokých teplôt na teplomeri, budete si musieť počkať, kým leto prepukne naplno :)

Náš tip: Vymeňte Španielsko za Portugalsko. Nádherná krajina a o polovicu menej turistov a menej tradičná dovolenková destinácia - treba však počítať s tým, že tam bude stále chladnejšia voda, keďže je tam oceán. 


Leto 2017 - Malorka

Leto 2017 - Malorka

4. Grécko 

Kedysi veľmi obľúbená dovolenková destinácia Slovákov, ale po nepokojoch v krajine, nestabilite Eura to nebolo veľmi s touto destináciou ružové. Už sa to pomaly dostáva do normálu, ale predsalen odporúčame skôr tie väčšie ostrovy a bližšie na západ, keď si budete vyberať. Určite k lacnejším bude patriť dovolenka na ostrove Cos, ktorí bol utečencami asi najviac zasiahnutý. Santorini je pre zmenu asi ten najdrahší ostrov, ale keď sa povie dovolenka v Grécku, určite vás hneď napadnú zábery z tohto malebného ostrova. A práve vďaka celkovému poklesu cien v Grécku, môžeme počítať aj s prijateľnými cenami na tomto ostrove.

Náš tip: Menej známy ostrov Symi, ale je rovnako čarovný ako Santorini. Na väčšine obrázkov z Grécka nájdete zábery prevažne z ostrova Santorini, rovanko však aj z ostrova Symi. Hoci je to veľmi malý ostrov, môžete sa tu aj ubytovať, alebo len prísť na výlet, keď sa vyberiete na ostrov Rhodos. Určite to stojí zato. 


Leto 2017 - Grécko

Leto 2017 - Symi

Leto 2017 - Symi

Ak nie ste milovníkom mora a vylihovania na pláži, môžete si spraviť Trip po Európe - v lete zvyknú byť práve takéto destinácie lacnejšie, než ako keby ste sa tam vybrali na jar/jeseň. Stačí si vybrať vhodnú kombináciu a dajú sa kúpiť aj výhodné letenky - najmä keď si vyberiete tie nízkonákladové, ktoré lietajú z našej Bratislavy, Budapešti, Brna. Ak s tým budete potrebovať pomôcť, pokojne sa na nás môžete obrátiť. Rady vám poradíme a pomôžeme aj pri plánovaní, ak ste si v tom nie celkom istí.

Ak však nie ste vôbec milovník leta a tepla môžete sa vybrať do severských krajín ako je Noŕsko, Švédko, Dánsko alebo Island. V poslednej dobe Island zaznamenal veľký boom a dokonca viete nájsť  spiatočnú letenku do 100,- EUR v hlavnej sezóne. O tom sa nám kedysi mohlo len snívať :)

Tak hor sa do rozmýšľania, plánovania, googlenia a objednávania :)

NKS

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára