Cestovať sama??? Prečo nie.

Rozmýšľali ste už nad tým, že sa vydáte na cesty samy??? Možno si myslíte, že to nie je dobrý nápad, že lepšie sa cestuje vo dvojici alebo v skupine. Ale všetko má svoje výhody a aj cestovanie samého so sebou.

1. Ste flexibilní

Zoberte si situáciu, keď si pozeráte letenky na internete a zrazu natrafíte na akciu, ktorá sa len ťažko odmieta (napr. letenka do New Yorku za 299,- EUR). Kým zoženiete niekoho,kto sa s vami rozhodne ísť na výlet, letenky sú dávno vypredané a vám ostanú iba oči pre plač. Neustály kolotoč dohadovania sa s niekým, z ktorého z drvivej väčšine prípadov vyplynie, že nakoniec obaja budete sedieť doma a rozprávať sa o tom, kde ste mohli teraz byť. Samozrejme ak tá druhá dotyčná osoba nie je taká akčná ako vy :) (ale s osobnej skúsenosti viem, že to sa deje málokedy). Spoznávate túto situáciu??? Koľko výletov ste už premeškali???


2. Nič (a nik) vás neobmedzuje
Môžete si vybrať destináciu podľa seba, splniť si svoje cestovateľské sny a nemusíte čakať na niekoho, kto je ochotný ísť s vami :) Predsa nie každý máme rovnaké predstavy, a to dokonca ani so svojimi partnermi - jeden chce ísť meditovať na Bali a druhý sa zase plaviť loďou po Nórskych fjordoch. Baví vás neustále robiť kompromisy? ;)


3. Naučíte sa byť sami so sebou

Veľa ľudí sa bojí samoty a chytá ich panika, keď si majú čo i len predstaviť sólo cestovanie. Nezabúdajte však, keď nevydržíte sami so sebou,  ako s vami môžu vydržať ostatní??? Tak sa toho nebojte. Aspoň si utriedite svoje myšlienky a naučíte sa vychádzať sami so sebou. Niekedy je neskutočne oslobodzujúce len tak sledovať vodopád a nič nehovoriť. Na toto je cestovanie osamote ideálne a psychický detox je len bonus k novým zážitkom:)

4. Obohatí vás to
Tým že cestujete sám/sama, nemusíte brať ohľad na nikoho druhého a môžete sa vybrať kam chcete a kedy chcete. A dostanete sa tak aj na miesta na ktoré by ste sa možno  nedostali, pokiaľ by ste boli na cestách viacerí. Dokážete sa naučiť jazyk krajiny oveľa rýchlejšie, keďže sa musíte spoliehať len sami na seba a nemáte sa s kým porozprávať vo svojom rodnom jazyku. Rozvíjate samého seba, dokážete sa lepšie rozhodovať, lebo sa musíte rozhodovať sami za seba, nikto to za vás neurobí. To sa vám predsa zíde aj v ďalšom živote :)Spoznáte veľa nových ľudí, ktorí vás môžu inšpirovať a niekam ďalej v živote posunúť. Veď nikdy neviete kedy sa vám nové kamarátstva môžu zísť :)

Tak len dotoho ak nenájdete toho správneho parťáka na vaše cesty nebojte sa cestovať sám/sama. A nie ozaj to nie je čudné, že ste sa vybrali sami na dovolenku. Aby som bola spravodlivá, možno jedinou nevýhodou sólo cestovania môže byť vyššia finančná náročnosť, pokiaľ vyžadujete určitý komfort. Za hotelovú izbu zaplatíte celú sumu, či ste tam jeden alebo dvaja :) Pokiaľ ste však aspoň trochu dobrodruh, je to to pravé orechové.


Každé naše cesty do neznáma nás obohacujú, rozvíjajú a robia lepším. Tak len smelo do toho, neprispôsobujte sa iným, ale choďte tam kde ste vždy chceli a splňte svoje sny.
NKS


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára