Život v Miláne očami turistu

Život v Miláne je veľmi rýchly a zároveň veľmi pomalý. Z môjho pohľadu počas celého dňa Milánčania nemajú čas,  aby si vychutnali kávu. Vždy je to len vypiť "uno caffe" na stojáka a ísť ďalej. Malé útulné kaviarničky a vysedávanie v nich? Tak takých tu veľa nenájdete, čo pre mňa  - kaviarňového maniaka -  nebolo veľmi prijateľné. Ale nebudem im krivdiť, aj "uno caffe" má svoje čaro, pretože dostanete vždy dobrú kávu a jedno či si ju dáte na hlavnej stanici v drevenej búde, alebo niekde v kaviarni. Len to vysedávanie po kaviarňach sa tam veľmi nenosí :) Maximálne ráno na raňajkách, kde si môžete dať croissant a "capuco" (kapučíno), ale aj to si posedia maximálne 5 minút. A potom hor sa do práce zarábať peniaze, aby si mohli kúpiť niečo fashion, užívali si život a mali za čo vysedávať po  večeroch v baroch.



Všetko sa ale zmení okolo šiestej hodiny večer, kedy sa v Miláne začína "aperitivo". Znamená to to , že všetci Milánčania sa zbiehajú do barov, vysedávajú na terasách a vychutnávajú si svoje "aperitivo". Aperitivo je rôzne, záleží od toho, aký bar si vyberiete. Vždy pozostáva z miešaného koktejlu (najčastejšie je to u nich apperol spritz) a nejakého snacku. Môže ísť len o chipsy, ale môžete dostať aj rôzne predjedlá, malé sedviče či cestoviny. Takže tu sa čas spomaľuje a všetci vysedávajú aj dve hodiny, bavia sa s priateľmi, rozoberajú svoje problémy a všeličo iné.


Ak Vám ešte nebolo dosť, okolo ôsmej pre nich začína čas večere. Reštaurácie sa väčšinou po obede zatvárajú a znovu ich otvárajú až okolo 19:00. Veď to všetci poznáme - Taliani majú siestu :)  Preto si treba dať pozor na to, kedy pôjdete na obed a na večeru aby ste neostali hladní :) Klasická talianska večera pozostáva z piatich chodov a začína sa antipastami, potom nasledujú primi piati, secondi piati - dolce a končí sa väčšinou kávou :)



Tak takto si Milánčania vychutnávajú svoj život a vy sa k nemu môžete priblížiť, keď navštívite toto skvelé mesto.
NKS 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára