Výlet do Milána

Miláno v sebe skrýva mnoho pamiatok a atrakcií, ktoré turisti s radosťou navštevujú. Skoro vo všetkých príspevkoch z Milána sa dočítate o Duome, Castello Sforzesco, Da Vinciho Poslednej večeri a podobne. Takže o tom tu písať nebudem :)


Väčšina z nás má problém s tým, ako stihnúť všetko a teda vidieť najviac, čo sa dá. Túto destináciu si väčšinou ľudia vyberajú ako víkendovú destináciu alebo tu strávia maximálne predlĺžený víkend. Málokto sa tu zdrží celý týždeň, čo je niekedy škoda, lebo Miláno toho ponúka veľmi veľa. Počas týždňa máte viac času vychutnávať si Miláno ako pravý Milánčan, nie ako všade sa ponáhľajúci turista. V nasledujúcej časti Vám ponúkam sprievodcu Milánom za 4 dni:)

Prvý deň - po príchode do Milána a ubytovaní sa väčšinou prvé cesty vedú na Piazza del Duomo, kde sa nachádza krásna gotická katedrála Duomo, ktorá Vás očarí hneď ako vyjdete z metra. Dá sa vyjsť až na strechu katedrály, odkiaľ je nádherný výhľad. Po rozhliadnutí Vám samozrejme neunikne samozrejme známa Galleria Vittorio Emanule II., ktorá nenechá žiadne srdce shopaholičky chladné - nádherná galéria, luxusné obchody a ak si aj nič nekúpite, môžete sa inšpirovať a zastaviť sa aspoň u Gucciho na kávičku, kde Vám ku kávičke donesú aj malú čokoládku. Na druhom konci galérie vyjdete na námestí Pizza della Scala, kde uvidíte jedno z najznámejších divadiel v Európe Teatro alla Scala (lístok na operu tu stojí aj 250,- EUR). Po absolvovaní tohto všetkého Vám už ostane len dať si  dobrú večeru a ísť do postele aby vaše nohy vládali aj ďalšie dni.







Druhý deň sa vyberieme k najväčšej pamiatke  - ku Castello Sforzesco. Tento hrad v sebe ukrýva tri navzájom prepojené múzeá. Za spomenutým hradom sa nachádza rozľahlý park Parco Sempione. Je to najnavštevovanejší mestký park. Na jeho druhom konci sa nachádza oblúk mieru Arco della Pace smerujúci k Parížu. Na okraji parku uvidíte aj  Torre Branca - oceľová veža, výťahom sa môžete dostať až na jej vrchol odkiaľ je nádherný výhľad. V letných mesiacoch pod touto vežou nájdete aj vychytený podnik Just Cavalli. Potom sa môžete presunúť ku kanálu Navigli. Sú to malé Benátky v Miláne. Po okrajoch kanála je nespočetné množstvo tratorií a barov, v letných mesiacoh tam ľudia len tak postávajú alebo vysedávajú na okraji s drinkom v ruke. Po prechádzke okolo kanála (alebo plavbe -  je na Vás čo si zvolíte) si môžete vychutnať večeru v jednej z tratórií a po večeri sa ešte zastaviť v clube na jeden Apperol, alebo iný drink:)






Tretí deň - keďže Miláno je v prvom rade mesto módy a nákupov, určite si jeden deň vyhraďte na nákupy. Toľko možností a obchodov pokope je raj pre všetkých shopaholikov/shopaholičky a to nehovorím o prípade, ak navštívite Miláno v období zliav (začiatok januára/začiatok júla). Vtedy by Vám bol aj ten týždeň málo. Podľa môjho názoru tu nakúpite najvýhodnejšie a najlepšie čo sa týka európskych metropol. Odporúčam na 100%.
Pre tých, čo toľko nenakupujú a na nákupy im stačí pol dňa, odporúčam návštevu prvej baziliky Milána Sant 'Amborgio. Neďaleko nej sa nachádza aj Cenacolo Vinciano, kde sa nájdete fresku Leonarda Da Vinciho Posledná večera (upozorňujem že je to asi najnavštevovanejšia pamiatka Milána a preto je potrebné lístky si rezervovať dopredu).



Štvrtý deň sa zobudíte s uchodenými nohami, ale spokojní s tým, čo všetko sa Vám podarilo stihnúť. Posledné sladké talianske raňajky a už Vás čaká len cesta na letisko a krutý návrat do reality. 
NKS














Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára