Tatranský ľadový dóm na Hrebienku

Ľadové dómy, bary, sochy či bludiská vždy priťahujú pozornosť. Môžme sa tešiť, že takýto Ľadový dóm spolu s ľadovými sochami môžeme nájsť aj našich slovenských horách - na Hrebienku. 



História tohto ľadového dómu siaha už niekoľko rokov dozadu, prvý Tatranský dóm tu bol postavený v roku 2013. Tento posledný, ktorý môže ešte vidieť aj vy,  je zasvätený rodine. Tatranský dóm by tu mal byť pre turistov dostupný až do apríla, ale človek nikdy nevie, keďže počasie je nevyspytateľné a sochy sa môžu roztopiť aj skôr, takže ak to chcete zažiť aj vy, treba sa poponáhľať :) 

Ľadový dóm je otvorený denne od 09:00 - 18:30  a vstup je zadarmo. Dokonca každú nedeľu je tam aj sprievodný program. 




Oproti minulým rokom je tento dóm oveľa väčší, sochy sú prepracované do najmenších detailov. O toto všetko sa postaral Adam Bakoš spolu s jeho tímom slovenských a českých sochárov a dokopy spracovali 1440 ľadových blokov.  Okrem Tatranského dómu vás na Hrebienku čakajú aj sochy, ktoré vytvorili súťažiaci v súťaži Iced Tatra Master - nájdete tam aj sochy, ktoré vytvorili Slováci. 








Ako sa k nemu dostanete? K tomuto Tatranskému ľadovému dómu sa dostanete buď 45 minútovou prechádzkou do kopca :), alebo sa zveziete pozemnou lanovkou (cena spiatočného lístka pre dospelého je 11,- EUR). 

Naša rada pre vás:

Navštívte túto krásu cez týždeň, ak to bude možné, cez víkend je tam mnoho turistov a nevychutnáte si to, ak bude musieť stáť radu na každú jednu sochu, ktorú budete chcieť vidieť. No ak sa vyberiete do našich hôr len na víkend, tak si odporúčame privstať a skúsiť stihnúť byť medzi prvými. Inak vás tam bude čakať niečo takéto :)




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára