Múzeá v Londýne

Patríte medzi tích, ktorí pri svojich cestách zájdu aj do múzeií??? Ak áno prinášame vám 5 najznámejších múzeí v Londýne, ktoré by ste mali určite navštíviť, keď sa rozhodnete navštíviť Londýn. Múzeá a galérie sú skvelá voľba aj keď počasie vonku nie je celkom ideálne počasie na vašich cestách. A čo je dobrá správa je, že v Londýne je väčšina múzeí zadarmo. Čiže je to skvelá voľba ako spoznávať mesto, históriu a umenie a pritom neminúť veľa peňazí.

1. British museum 

Je jedno z najäňčších a najvýznamnejších muzeí historie a kultúry, ktoré sa nachádza v londýnskej časti Camden. Toto múzeum bolo založené v roku 1753. Keďže patrí k najväčším múzeám na svete na jeho návštevu si môžete vyhradiť aj celý deň :D Predtým ako vojdete do jednotlivých častí múzea je dobré si pri pokladni zobrať plánik, jednak aby ste sa nestratili a hlavne aby ste našli to čo chcete naozaj vidieť. Najväčším lákadlom tohto múzea, ktoré pritiahne milíon turistov do útrob tohto nádherného múzea je jeho egyptská zbierka.


Ako sa tam dostanete: stačí ak vystúpite na zastávke metra Totthenam Court Road( zastávku metra nájdete na trase metra čierna - northern line , červená - central line)

2. Tate modern 

Je jednou z najlepších galérií moderného umenia na svete. Vznikla v roku 2000 a stala sa najpopulárnejšou galériou súčasného umenia vôbec. Medzi vystavovanými dielami tam môžete nájasť  Moneta, Daliho, Picassa. Toto múzeum vás dostane na prvý pohľad, najlepší pohľad si na túto budovu vychutnáte ak sa vydáte do múzea cez Milénium bridge.


Ako sa tam dostanete: stačí ak vystúpite na zastávke metra Blackfairs ( trasy metra žltá-circle line, zelená - district line) a potom sa môžete vydať na prechádzku cez Milénium Bridge a prídete rovno pred múzeum. 

3. National Gallery

Túto Národnú galériu nájdete na najznámejšom námestí v Londýne - Trafalgar Square.  Zbierka viac ako 2000 obrazov je vo vlastnícve Veľkej Británie. Vstup k hlavným  atrakciám galérie je vo väčšine zadarmo, hoci niektoré špeciálny výstavy bývajú spoplatnené.


Ako sa tam dostanete: stačí ak vystúpite na zastávke metra Charing Cross ( trasy metra čierna - northern line, hnedá - bakerloo line)

4. Science museum 

Je súčasťou národného múzea vedy a priemyslu. Môžeme povedať, že je jednou z top turistických atrakcií v Londýne. Čo je pozítivne, je že múzeum má od roku 2001 vstup voľný. Nachádza sa v londýnskej štvrti Kensington. Je tým pravým rajom pre všetkých milovníkob matematiky, fyziky, vesmíru a všetkých milovníkov vedy ako takej.


Ako sa tam dostanete: stačí ak vystúpite na zastávke metra South Kensington ( trasy metra žltá, zelená a tmavomodrá)

5. Victoria and Albert museum 

Múzeum sa primárne zameriava na dekoratívne umenie. Aj toto múzeum môžete nájsť ako mnoho ďalších v londýnskej štvrti Kensington.  Vstupné je do veľkej časti múzea zadarmo, ale konajú sa tu aj výstavy ktoré sú spoplatnené. 


Ako sa tam dostanete: stačí ak vystúpite na zastávke metra South Kensington ( trasy metra žltá - circle, zelená - district a tmavomodrá - piccadilly)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára