Vintage London

Máloktoré európske mesto sa môže pýšiť toľkými štýlovými secondhandami ako práve Londýn. Milovníci secondhandov a vintage trhov pozor! Pripravili sme si pre vás pár tipov, kam sa vybrať za takýmito štýlovými obchodmi v Londýne. Najznámeším trhom, ktorý asi poznajú okrem Londýnčanov aj turisti nájdete na Portobello road - tento trh je podľa mňa najznámejší v celej Európe. Je to jedna dlhá ulica na ktorej, okrem secondhandov a štýlových miestnych obchodíkov, nájdete v stredu a sobotu jeden veľký trh - od starožitností, cez kožuchy až po dobré jedlo - nájdete tam naozaj všetko :)

Portobello road - dostanete sa tam metrom, stačí ak vystúpite na zastávke Notting Hill Gate (na červenej, žltej a zalenej trase metra) a potom vás tam už šípky dovedú samé.


Ak sa tam vydáte v sobotu, odporúčam dať si raňajky v malej talianskej kaviarni UNICO (najlepši kávu predsa nájdete u Taliana) a odporúčam ku cappucinu aj jeden pistáciový croissant. Po dobrých raňajkách sa môžete vybrať hľadať tie najlepšie kúsky pre vás :)



Potom už môže nasledovať prechádzka ulicou hore dole, návšetevy štýlových obchodíkov rovnako ako stánkov po jej okrajoch. 









Toto je môj najobľúbenejší secondhand na tejto ulici :) 




Druhou najznámejčou ulicou, kde nájdete dobré secondhandy, vintage markety a štýlové obchodíky je ulica Brick Lane. Navyše, ak ste milovníkom indickej kuchyne tak ako ja, môžem vám povedať , že je úplne jedno, do ktorej indickej reštaurácie na tejto ulici vojete - zaručene budete spokojní.  Ako vidíte, umenie je tu prítomné všade,  aj na stenách.



Tento The Vintage Market je podľa nás ČÍSLO 1. Nájdete tu naozaj všetko od vintage kúskov z druhej ruky až po tvorbu miestnych návrhárov. Každý milovník módy a tohto štýlu si tu určite niečo nájde. Ešte nikdy som odtiaľto neodišla s prázdnymi rukami :) Pozor, tento market sa koná len každý štvrtok až sobotu od 11:00 - do 18:00 a v nedeľu od 10:00 - 18:00. 






Na záver vám pripájame adresy našich najobľúbenejších vintage obchodov v Londýne: 

Goldsmith Vintage, 253 Portobello Road, London W111LR - Otváracia doba: Nedeľa-Piatok od 10:30 - 18:30, Sobota 9:00 - 19:30.

295 (tá ružová budova na fotkách), 295 Portobello Road, London 

Blitz, 55-59 Hanbury street, London 

Rock it, 101 -107 Bricklane, London - Otváracia soba Pondelok - Piatok od 11.00 - 19.00, Sobota - Nedeľa od 10:00 - 19:00



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára