Agroturizmus v Taliansku

Taliansko je mojou srdcovou záležitosťou a preto sa tam stále vraciam. Tento rok sme sa do Talianska vybrali autom prvý krát, keďže sme sa vybrali na cestu traja :) Tak sme si doma plánovali našu dovolenku po severe Talianska a nevedeli sme dočkať kedy vyrazíme na cesty.


Prvá naša zastávka v  Taliansku viedla k jazeru Lago di Garda na severe Talianska. Nie je to asi typická destinácia na letnú dovolenku, ale my sme chceli spoznávať nové miesta a krásy Talianska a zistili sme, že na jazere Lago di garda je sezóna celoročne. Nádherná scenéria, veľa športového využitia a hlavne rozkvitajúci sa agroturizmus v Taliansku aj nás presvedčil o tom, že to bola veľmi dobrá voľba.  Ubytovali sme sa na malej farme La Torretta da Valentina v dedinke Solferino. Bol to náš východiskový bod pre spoznávanie južného a východného pobrežia Gardského jazera. 


Bola to úžasná farma, na ktorej sme strávili veľmi príjemné chvíle.  Táto farma si produkuje vlastné mäso a mäsové výrobky (ochutnali sme všetky:)) a samozrejme lahodné víno, ktorého sme tam vypili až príliš veľa - keďže si to všimli aj naši domáci zabalili nám pár fliaš pri odchode ako dar aby sme na nich nezabudli. Stretli sme sa tam s veľmi milými ľuďmi hoci komunikácia bola medzi nami trošku ťažšia, keďže oni nevedeli po anglicky a my len trochu po taliansky, ale nakoniec sme sa vždy pochopili a vyšli nám vždy v ústrety.  Dokonca aj v pondelok, keď je reštaurácia zavretá nám na obed pripravili aspoň anipasti, keďže sme boli ich jediný hostia:)A nezabudnime na jednu veľkú výhodu aspoň pre nás teraz určite je to dog friendly a dokonca za Tadeáša neúčtovali žiadny poplatok :)




NKS

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára